szirma-reform
Főmenü
 
Névnap

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 
Az énekkarról

A XIX. század végétől működött dalárda a gyülekezetben, de ez a II. világháborút követő időszakban megszűnt. A 80-as években több próbálkozás történt énekkar létrehozására, id. Szombathy Dénes lelkész, majd Gottner Krisztina kántor vezetésével.

 

A jelenlegi háromszólamú vegyeskar alakulása 2002. október 31. reformációünnepéhez kapcsolódik. Azóta folyamatosan működik 20 körüli létszámmal, Dr. Farkasné Sajó Márta kórusvezető, ének-zene tanár irányításával. A kórustagokat az éneklés mellett lelki közösség is összefűzi, amely nagyban köszönhető idősebb és ifjabb Szombathy Dénes lelkipásztoroknak és családjuknak.

Az énekkar tagjai legfontosabb feladatuknak tekintik az istentiszteleteken és a gyülekezet jeles napjain való szolgálatot, valamint az esküvők, keresztelők ünnepélyesebbé tételét.

Lakóhelyük, a kertvárossá cseperedett Miskolc-Szirma társadalmi ünnepségein és ökumenikus alkalmain is rendszeresen fellépnek. 2004-től énekelnek kórustalálkozókon, és a megye különböző gyülekezeti találkozóin. 2005. óta minden évben részt vesznek a „Veczán Pál” Egyházzenei Kórustalálkozón.

Szívesen énekelnek kánonokat, valamint a zeneirodalom neves szerzőinek darabjait a reneszánsztól a XX. századig, de évről-évre bővülő repertoárjukon legnagyobb számban magyar szerzők énekeskönyvi feldolgozásai szerepelnek.

 

 

SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM SKAM SKAM    *****    Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban-Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban    *****    Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban-Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM SKAM SKAM    *****    Gondolatok, vélemények, élménybeszámolók, tagek és egyebek (kpop, ajánlók, horror, blogtippek)    *****    Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu, Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu Naruto rajongói oldal    *****    A dohányboltos lány új novella. Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)    *****    Informatika és Informatikus könyvtáros tételek    *****    AemyDesign.hu teljes kódolt designek gportalra és wordpressre, kódok, tutorialok. képek - AemyDesign.hu - AemyDesign.hu    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar feliratos tartalmak! - SKAM    *****    Kedves látogatóim! Március hónapban, minden születési horoszkóp megrendeléshez egy Biotérkép elemzést adok ajándékba!!!!    *****    Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu, Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu Naruto rajongói oldal    *****    Luxus házikedvenc prt lányokról szóló kis történet, egyéb cikkek.:)    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Adóbevallás (Szja) - SMS-BEN KÉRHETI A BEVALLÁST!!! Kinek készít a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV)    *****    A horoszkópod olyan tendenciákra mutat, melyek ismerete, sokat segít az elõre jutásban, a fejlõdésben. Rendeld meg most!    *****    Nagyon részletes születési horoszkóp 20-25 oldal + 3 éves elõrejelzés 20-25 oldal,e-mailben, utána ingyenes konzultáció.    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)    *****    Nagyon kedvezõ asztrológiai megrendelés! Születési horoszkóp+3éves elõrejelzés+konzultáció,csak 3000 Ft. Kattints várlak    *****    Ajándékozz kézmûves terméket Marilona Ékszerekbõl. Biztosan találsz megfelelõt, Valetin, esküvõ, szüli és névnapokra.